Ceremonie van de bruiloft uitzenden met een privé livestream

Gefeliciteerd jullie gaan binnenkort trouwen. Soms kan niet iedereen hierbij aanwezig zijn. Bijvoorbeeld omdat ze in een ander land wonen of vanwege gezondheidsredenen er niet bij kunnen zijn. Bovendien leven we nu in het corona-tijdperk (okt, 2020).
Een professionele registratie van jouw ceremonie helpt dierbaren aanwezig te zijn helemaal als deze registratie live plaatsvind. Livestreamen noemen we dit.

Het grote voordeel van een livestream ten opzichte van foto is het gebruik van bewegend beeld maar vooral geluid. Probeer jullie trouwgeloftes maar eens terug te luisteren van een foto, dat gaat niet.

De sfeer van een ceremonie vang je goed met videobeeld en geluid. De gasten die lachen bij de anekdotes over hoe jullie elkaar hebben ontmoet, een ontroerende traan of het gelach van de gasten.
Bewegend beeld en geluid zijn perfect om de gebeurtenis en de emoties vast te leggen.

Waarom zou je een jouw ceremonie willen streamen. In deze tijd (corona) kan soms niet iedereen aanwezig zijn ook al gaat de bruiloft wel door. Bijvoorbeeld een familielid of goede vriend die binnen de risicogroep valt.

Een andere reden kan zijn dat er op de locatie minder mensen naar binnen mogen dan voorheen het geval was.
Een oplossing is de ceremonie voor de intimi en livestreamen voor de grote groep vrienden die niet lijfelijk aanwezig zijn. Deze grote groep zou op een andere locatie samen kunnen zijn waar later het feest ook wordt gehouden. Samen kunnen ze kijken naar een groot scherm. De mensen die ook hier niet bij aanwezig kunnen zijn kijken vanuit huis. De stream kan zowel openbaar als privé worden gedeeld.

bruiloftstreamen2-SOURCEDBLACK

Vertel het verhaal met geluid

Er zijn verschillende manieren om geluid op te nemen. Bij grote t.v en internetproducties loopt er een geluidsman rond met een richtmicrofoon aan zo een lange stok (boompole). Deze man of vrouw let op de geluidskwaliteit en richt de microfoon op de spreker net buiten beeld maar dichtbij de mond.
Voor live streamen is dit een dure oplossing.

Een tweede optie is een richtmicrofoon op de camera plaatsen. Dit gebeurd veel in de videografie en werk goed wanneer de cameraoperator dichtbij staat.
Helaas zie ik vaak dat mensen die zelf gaan streamen de camera te ver weg hebben staan. Dit doen ze zodat niks buiten beeld valt. Echter kan de microfoon zijn werk niet goed doen en klinkt het als trouwen in de badkamer.

Het bruidspaar was super tevreden en de mensen in de zaal konden het goed volgen.

Hester, videograaf en hoofdaannemer

Ik kies voor de derde optie. Hierbij leg ik het geluid vast met dasspeld microfoons. Deze zijn individueel af te stellen. Dus ook al heeft 1 van jullie een luidere stem dan is er in de livestream geen verschil hoorbaar. Ook maakt het niet uit waar jullie (het bruidspaar) staan. Of jullie nu richting de camera praten, iets tegen de babs zeggen of juist tegen de gasten in die in de zaal zitten. Jullie geluid zal altijd goed de uitzending in komen.

Een bijkomend voordeel is dat de opname veel mooier klinkt. Dit komt omdat microfoons het beste werken dichtbij de mond. Zo kan de gevoeligheid van de microfoon omlaag en worden er minder omgevingsgeluiden opgenomen.

AVX-LAV-bruiloft-livestreamen-SOURCEDBLACK
Senheiser Laveliers – bruiloft livestreamen – SOURCEDBLACK

Stralen in het mooiste licht

De trouw locatie is zorgvuldig uitgekozen. Hebben jullie ook gekeken naar het licht? De menselijke ogen kunnen veel beter zien dan welke camera dan ook. Vooral het verschil tussen licht en donker. Dynamisch bereik noemen video professionals dit. Geen enkele camera kan dit zo goed en zo snel als onze ogen.
Om deze reden hoeft wat wij mensen zien met onze ogen niet perse mooi op beeld te worden vastgelegd.

Licht van boven geeft bijvoorbeeld snel donkere kringen (schaduw) in de oogkassen. Veel tegenlicht door een raam achter jullie zorgt ervoor dat jullie veranderen in silhouetten.

Welke foto vind je het mooist? De meeste mensen kiezen de linker foto. Dit is het effect van licht.

Natuurlijk wil ik dat jullie er prachtig uit zien. Daarom laat ik de verlichting niet afhangen van het licht dat op de locatie wordt gebruikt/aanwezig is.
Ik neem altijd zelf speciale video ledverlichting mee. Dit licht is flikkervrij, de intensiteit en de kleurtempratuur zijn beide regelbaar.
Dit licht richt ik zo dat het jullie flatteert door de huid te verzachten en ongewenste schaduwen op te heffen. Niemand merkt verder dat er kunstmatig licht toe is gevoegd de sfeer blijft zoals die is .Immers daarop is de locatie uitgekozen.

Laat iedereen meekijken met afwisselende beelden

Mensen houden nu eenmaal van emoties en verhalen. Daarom worden er zoveel films en series geproduceerd. Verhalen leg je vast door de interactie tussen mensen vast te leggen. Aan de ene kant doet iemand iets of zegt iemand iets aan de andere kant zien we de reactie hierop. In een livestream is dit niet anders.

Bruiloft Livestreamen
Multiview vanuit de regisseur gezien. Nu kunnen we kiezen welk beeld het mooist is voor in de stream.

Daarom leggen wij een ceremonie altijd vast met minimaal twee camera’s . Stelt je eens voor. Je leest jouw gelofte op aan jouw partner. Heel kort switch ik naar de reactie van jouw partner.
Eventueel zou een derde camera iets verderaf kunnen staan en ook de reactie van de gasten vast kunnen leggen.
De mogelijkheden zijn eindeloos. Ieder goed verhaal heeft altijd de reacties en emoties van de mensen in zich.

Nooit meer iets missen
Bij de meeste bruiloften loopt het bruidspaar pas naar binnen wanneer alle gasten er al zijn. Daarna gaan jullie samen zitten en luisteren jullie naar de babs. Vervolgens mogen jullie gaan staan en de babs benaderen. Je leest elkaar de trouwgeloftes voor en daarna worden de ringen gebracht. Vaak is hier interactie met de gasten en zegt diegene die de ringen brengt nog iets.

Met andere woorden jullie staan niet stil op een plek. Een camera op statief gericht op waar jullie de trouwgeloftes aan elkaar oplezen zou het binnenlopen best kunnen missen.
Dit is nog een belangrijke reden waarom bruidsparen ervoor kiezen om een cameraoperator in te zetten. Die kan met jullie mee bewegen en menselijke afwegingen maken over wat zij vastlegt.

Media in de livestream

Soms word er gebruik gemaakt van media tijdens de ceremonie. Bijvoorbeeld een diapresentatie met foto’s wanneer iemand aan het speechen is of videobeelden die u laat zien aan uw gasten.
Deze beelden kan ik direct de stream in halen zo kunnen uw gasten thuis de beelden ook zien.
De kwaliteit is dan vele malen beter dan wanneer een camera op een beamer gericht zou zijn.

Achteraf terug kijken

Een livestream kan ik altijd opnemen voor u. Je krijgt dan een hele hoge kwaliteit opname van de stream. Deze zou je bijvoorbeeld kunnen gebruiken in een video-edit van de hele bruiloft.

Kwaliteit van het internet

Voor een livestream is een stabiele internetverbinding nodig. Daarbij komt dat de uploadsnelheid belangrijker is dan de downloadsnelheid. Het is belangrijk goed te checken met jullie locatie hoe dit geregeld is.

Wanneer er geen internet is of de kwaliteit is te laag kan er gebruik gemaakt worden van een mobiele duplex verbinding. Dit zijn twee internetverbindingen gecombineerd tot 1 verbinding. Zo is er altijd een back-up verbinding, zelfs als het signaal van één provider wegvalt.

Julie bruiloft live-streamen

Hebben jullie interesse in het streamen van jullie ceremonie neem dan contact met mij op. Samen kunnen we de gehele ceremonie doorspreken. Dan leg ik jullie precies uit hoe de ceremonie het beste vastgelegd kan worden.
Livestreamen is al mogelijk vanaf 450 euro, exclusief reiskosten.

Facebook Comments